Μενού Κλείσιμο

ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δημιουργία κινήτρων για τη χρήση του ποδηλάτου και της Δημοτικής Συγκοινωνίας

Με την αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου η ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης έχει επιδεινωθεί. Δημιουργούμε κίνητρα στους πολίτες για τη χρήση του ποδηλάτου και της Δημοτικής Συγκοινωνίας ως μέσου μετακίνησης και εν γένει για την στροφή στη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Μειώνουμε τους ρύπους και συμβάλλουμε στην παγκόσμια προσπάθεια για τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Με στόχο την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης ενισχύουμε την Δημοτική Συγκοινωνία η οποία θα συνεχίσει να παρέχεται δωρεάν στους κατοίκους πυκνώνοντας τα δρομολόγιά της. Παράλληλα στοχεύουμε στην αύξηση των μετακινήσεων με ποδήλατα, μέσω κινήτρων που έχουν εφαρμοστεί επιτυχημένα σε άλλες πόλεις και άλλες χώρες. Επεκτείνουμε το δίκτυο πεζόδρομων και δημιουργούμε όπου είναι εφικτό σταθμούς κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Ενίσχυση της προσβασιμότητας με ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Ενισχύουμε την προσβασιμότητα με στόχο την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και την απόδοσή του με βέλτιστο τρόπο στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ενεργοποιούμε άμεσα το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας το οποίο θα μας υποδείξει όλες τις παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιήσουμε ώστε μέσα στην επόμενη διετία να μην υπάρχει πεζοδρόμιο, δρόμος ή είσοδος δημόσιου κτιρίου που να μην παρέχονται τουλάχιστον οι στοιχειώδεις όροι για την ομαλή και ασφαλή κίνηση των ατόμων μειωμένης κινητικότητας (ηλικιωμένοι, παιδιά, γονείς με παιδιά) και των ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ).