Μενού Κλείσιμο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


Η Πολιτιστική δημιουργία στη θέση των εισαγόμενων πολιτιστικών εκδηλώσεων

Ενισχύουμε τα πολιτιστικά Τμήματα του Δήμου με περισσότερα τμήματα και περισσότερους εκπαιδευτές και αναβαθμίζουμε τους χώρους και τα μέσα. Βασική αρχή μας είναι η πολιτιστική δημιουργία εκ των έσω και όχι η στείρα μεταφορά εκδηλώσεων από το κέντρο.

Ίδρυση Φιλαρμονικής

Επιτέλους ο Δήμος Καισαριανής θα αποκτήσει την δική του Φιλαρμονική για τις εθνικές εορτές, παρελάσεις, θρησκευτικές εορτές, λιτανείες, αποδόσεις τιμών, συναυλίες, κάλαντα κ.λπ.. Βασικό κορμό της ορχήστρας θα αποτελούν τα παιδιά των Μουσικών Τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου. Η σύνθεση της Φιλαρμονικής θα συμπληρωθεί από επαγγελματίες μουσικούς- εκτελεστές ικανούς να εξασφαλίσουν ποιότητα στην Ορχήστρα.

Φεστιβάλ Ωδείων

Νέος μόνιμος θεσμός επαναλαμβανόμενος κάθε χρόνο. Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο ούτε στην Αθήνα ούτε και στην Ελλάδα. Στο Μοναστήρι της Καισαριανής, στον Υμηττό κάθε άνοιξη ή Σεπτέμβριο,  η μουσική συμμαχεί με το οξυγόνο και μετατρέπει τις γλυκές βραδιές του Σεπτεμβρίου σε κλασσικές μελωδίες και ακούσματα, ανέπαφα κεφάλαια του ανθρώπινου πολιτισμού. Κάθε χρόνο, οι προτεινόμενοι μαθητευόμενοι- μουσικοί-δημιουργοί, από επιλεγμένα ωδεία της Ελλάδας, κρατικά και ιδιωτικά, θα δίνουν ρεσιτάλ με κοινή κατεύθυνση την κλασσική μουσική. Προσδιορίζοντας  την έννοια της κλασσικής μουσικής: εννοούμε την διαχρονική μουσική, που με τον χρόνο και την ποιότητά της έγινε κλασσική: εννοούμε τη μουσική που διδάσκεται στα ωδεία:  κάθε μουσική που με το χρόνο κέρδισε τη ταυτότητα της. Θα επιδιωχθεί η ένταξη του Φεστιβάλ στο πρόγραμμα «Creative Europe» («Δημιουργική Ευρώπη»).