Μενού Κλείσιμο

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φιλοζωική Οργάνωση

Πολλοί δημότες φροντίζουν τα αδέσποτα όπως μπορούν. Έχουμε ήδη αργήσει να αναπτύξουμε μια οργανωμένη φιλοζωική δραστηριότητα, ως Δήμος

Αναπτύσσουμε ειδικό πρόγραμμα φιλοζωϊκής παρέμβασης σε συνεργασία με τους εθελοντές/φίλους των ζώων του Δήμου μας. Θα υποστηρίξουμε τους φιλόζωους εθελοντές στην δημιουργία Φιλοζωϊκού Σωματείου με το οποίο θα συνεργαστεί ο Δήμος για την εφαρμογή ενός προγράμματος προστασίας των αδέσποτων ζώων της πόλης μας. Βασικοί στόχοι του προγράμματος θα είναι η περισυλλογή, καταγραφή, εμβολιασμός, στείρωση, αποπαρασίτωση, περίθαλψη, υιοθεσία. Παράλληλα θα δημιουργήσουμε και νέο πάρκο σκύλων.

Κονωνικές Δομές

Αναβαθμίζουμε τις κοινωνικές υποδομές του Δήμου, διευρύνουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες και εντάσσουμε σε αυτές τις νέες δομές που δημιουργούμε. Το κοινωνικό παντοπωλείο, τα συσσίτια, η ιματιοθήκη, θα εξυπηρετούν όλους τους καισαριανιώτες που τις έχουν πραγματικά ανάγκη, με αντικειμενικά κριτήρια.

Δημιουργούνται νέες Κοινωνικές Δομές όπως, ο Δημοτικός Σταθμός (ΚΕΠ) Υγείας, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, το Γραφείο Στήριξης Ανέργων και Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Εθελοντισμός

Ο εθελοντισμός γίνεται η κινητήριος δύναμη της τοπικής κοινωνίας. Συστήνουμε άμεσα χωρίς κόστος, μόνο με μεράκι και διάθεση για εθελοντική προσφορά, την Αυτοτελή Υπηρεσία Εθελοντισμού, και ενισχύουμε με μέσα και πόρους το Μητρώο και το Σώμα των Εθελοντών προκειμένου ο Εθελοντισμός την πόλη μας να έχει συνέχεια ανεξάρτητα από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή.