Μενού Κλείσιμο

ΑΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Ασφαλτόστρωση των δρόμων της πόλης μας

Η φροντίδα του οδοστρώματος αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου για πεζούς και τροχοφόρα

Η ασφαλτόστρωση των δρόμων της πόλης είναι ένα έργο που συνεχίζεται κάθε χρόνο. Κάθε 1 με 2 χρόνια θα βγαίνει και μια εργολαβία με την οποία θα ασφαλτοστρώνονται οι δρόμοι που παρουσιάζουν έντονα προβλήμα. Παράλληλα τα συνεργεία του Δήμου σε ετήσια βάση θα προμηθεύονται ασφαλτόμιγμα και θα κλείνουν συνεχώς τις λακούβες όπου αυτές εμαφανίζονται. Οι δρόμοι θα είναι ασφαλείς για όλους τους διερχόμενους: πεζούς, ποδήλατα μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα.


Πλατείες – Πάρκα – Παιδικές χαρές

Σκηνές εγκατάλειψης σχεδόν σε όλες τις παιδικές χαρές της πόλης μας

Η αποκατάσταση και διατήρηση των χώρων πρασίνου του Δήμου μας (Πλατείες – Πάρκα – Παιδικές χαρές) είναι πρώτη προτεραιότητα. Μόνιμα συνεργεία του Δήμου θα επιβλέπουν τους χώρους αυτούς και θα αποκαθιστούν σε 24 ώρες οποιαδήποτε βλάβη ή εσκεμμένη καταστροφή (βανδαλισμοί) επέρχεται στις εγκαταστάσεις αυτές.

Πεζοδρόμια / Ασφάλεια στις Μετακινήσεις

Τα πεζοδρόμιά μας αυτή τη στιγμή δεν είναι προσπελάσιμα ούτε για τους γονείς με παιδικά καροτσάκια, ούτε για τους ηλικιωμένους, ούτε για τις εγκύους, ούτε για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, ούτε για τα άτομα με προβλήματα όρασης, ούτε καν για το μέσο όρο των δημοτών

Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο που θα επιδιώξουμε θα προχωρήσουμε σε μια μεγάλη εργολαβία αποκατάστασης όλων των πεζοδρομίων της πόλης. Παράλληλα κάθε χρόνο, θα εγγράφεται εξειδικευμένο κονδύλι για αποκαταστάσεις πεζοδρομίων, ένω τα Συνεργεία του Δήμου θα αντιμετωπίζουν τα μικροπροβλήμα και τις αντικαταστάσεις σε μικροκλίμακα. Μέσα στα 4 πρώτα χρόνια δεν θα υπάρχει κανένα πεζοδρόμιο του Δήμου μας που να μην είναι ευκολοπροσπέλαστο από όλους τους κατοίκους, είτε παιδιά, είτε ηλικιωμένοι, είτε άτομα με αναπηρίες.

Σήμανση και Ονοματοδοσία Δρόμων

Η Καισαριανή βρίθει ιστορικών σημείων που αξίζουν ανάδειξης. Η ιστορία της είναι κυριολεκτικά γραμμένη στους δρόμους της

Η επαρκής σήμανση και πληροφόρηση των επισκεπτών και των κατοίκων τόσο για τα τοπόσημα όσο και για τις οδούς και τις πλατείες ενδυναμώνει την εικόνα της πόλης, καθότι αναδεικνύει τα σημεία ενδιαφέροντος.
Θέτουμε σε άμεση προτεραιότητα ένα ολοκληρωμένο σύστημα παροχής πληροφόρησης με την ανάπτυξη ενός συστήματος πινακίδων οδών, πλατειών, σημείων ενδιαφέροντος και πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο Δήμο.

Ασφάλεια στην πόλη

Η φύλαξη και προστασία των δημόσιων χώρων προάγει το αίσθημα της ασφάλειας και της προστασίας της κοινής ζωής των πολιτών

Το δικαίωμα στην ασφάλεια εξασφαλίζει την Δημοκρατία.

Θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητά μας την ασφάλεια των πολιτών, την προστασία των γειτονιών μας και των κοινόχρηστων χώρων γιατί πιστεύουμε ότι ο Δήμος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα της ασφάλειας. Στο στόχο μας αυτό συμβάλλουν: ο εκσυγχρονισμός του οδοφωτισμού για μεγαλύτερη ασφάλεια στις μετακινήσεις, η ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας, η επαρκής εικοσιτετράωρη φύλαξη των κοινόχρηστων χώρων (Σχολείων, Δημοτικών κτιρίων, Πλατειών, Παιδικών χαρών, Πάρκων, Αθλητικών εγκαταστάσεων), η φύλαξη των σχολείων, η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα – αξιοποίηση των εταιρειών security.

Φροντίζουμε τη γειτονιά σας

Η καθαριότητα της πόλης είναι στοιχειώδης υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής

Θα εφαρμοστεί ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα “Φροντίζουμε τη γειτονιά σας”. Ειδικό συνεργείο της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος αποτελούμενο από οδοκαθαριστές, κηπουρούς και τεχνίτες θα επιμελείται γειτονιά προς γειτονιά την καθαριότητα, το πράσινο και το πλύσιμο πεζοδρομίων και κάδων. Η δράση θα γίνεται προγραμματισμένα με προενημέρωση σε κάθε γειτονιά, ώστε οι δρόμοι να είναι ελεύθεροι και οι κάτοικοι ενημερωμένοι ώστε να συμβάλλουν στα αποτελέσματα της δράσης.

Υπαίθρια Γυμναστήρια – Υπαίθρια παιχνίδια (Σκάκι, Πινγκ Πόνγκ)

Χώροι που ως τώρα μένουν αφρόντιστοι και αναξιοποίητοι από το Δήμο και τους πολίτες θα επιστρέψουν στου; Δημότες κατόπιν δημιουργικών παρεμβάσεων

Για την σωματική και ψυχική μας υγεία θα τοποθετηθούν υπαίθρια γυμναστήρια σ’ όλα τα πάρκα και πράσινους χώρους της πόλης: Σκοπευτήριο, Τρίγωνο, Ξύλινα, Πανεπιστημιούπολη, Τρεις Ιεράρχες (2ας Μαϊου). Τα υπαίθρια γυμναστήρια θα βρίσκονται κοντά στα σπίτια, θα είναι ανοικτά όλες τις ώρες και θα παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν άθλησης για μικρούς και μεγάλους. Τα όργανα θα είναι σύγχρονα, ασφαλή, ανθεκτικά και πιστοποιημένα.

Συνεργείο Άμεσης Επέμβασης στην πόλη

Θεσμοθετούμε μια δομή που την καλούμε “Συνεργείο Άμεσης Επέμβασης στην Πόλη”. Ειδικό κλειστό φορτηγάκι με 2-3 τεχνίτες, διαμορφωμένο κατάλληλα και εξοπλισμένο με εργαλεία, υλικά και ανταλλακτικά θα επεμβαίνει άμεσα στα αιτήματα των πολιτών για την αποκατάσταση βλαβών και ζημιών στις υποδομές της πόλης: επισκευές παιδικών χαρών, μικροσυντηρήσεις σχολείων, αθλητικών εγκαταστάσεων, πάρκων και δημοτικών κτιρίων, κάγκελα, συρματοπλέγματα, παγκάκια, κάδοι, φωτιστικά, κολωνάκια, κλείσιμο λακουβών, αποκατάσταση πεζοδρομίων, μικροκλαδέματα κ.α.

Διόρθωση οδοστρώματος – προστατευτικά στηθέα στην Καραμολέγκου

Δεν μπορεί στο Δήμο μας να γίνονται συνέχεια θανατηφόρα ατυχήματα από μια κακοτεχνία που έχει γίνει στην οδό Καραμολέγκου μετά το Νεκροταφείο και οι πάντες να κωφεύουν. Με άμεση παρέμβασή μας θα αποκαταστήσουμε την ανάποδη αυτή στροφή για την ασφάλεια των οδηγών.