Μενού Κλείσιμο

6. Ανάπλαση περιοχής “Τριγώνου”

Μια από τις ιστορικότερες γειτονιές της πόλης…

Ανοίγουμε ξανά το φάκελο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΡΙΓΩΝΟΥ». Υλοποιούμε αυτό το μεγάλης ζωτικής σημασίας, έργο.

Η περιοχή χαρακτηρίζεται από έντονη αλλοίωση της  ιστορικότητάς της δεδομένης της παραμόρφωσης της αισθητικής του δημόσιου χώρου και κυρίως της λειτουργικότητας των οδών γύρω από τα υφιστάμενα κτίρια.

Η περιοχή του “Τριγώνου” με τις προσφυγικές πολυκατοικίες είναι μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης μας. Η περιοχή σηματοδοτεί την πύλη εισόδου στην Καισαριανής, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητάς της. Λαμβανομένου υπόψη ότι τα επόμενα χρόνια όπου θα κατασκευασθεί και ο νέος Σταθμός του Μετρό, θα εφαρμόσουμε  ένα σύνθετο πρόγραμμα παρεμβάσεων στο δημόσιο χώρο και την κυκλοφοριακή οργάνωση με στόχο την αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και της αισθητικής του αστικού περιβάλλοντος. Σύγχρονη και ασφαλής παιδική χαρά, υπαίθρια όργανα γυμναστικής, εξωραϊσμός υπαρχουσών υποδομών, ήπια κυκλοφορία και σε συνεργασία με τη Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών αλλάζουμε τις προσόψεις των πολυκατοικιών – εφαρμογή του προγράμματος“street art” – τέχνη του δρόμου.  Το πρόγραμμα επεκτείνεται και στις “πυροβολημένες” πολυκατοικίες.
Εκτός από την συντήρηση και την προστιθέμενη αξία  που θα  καρπωθούν οι κάτοικοι του Τριγώνου, δημιουργούμε μια διαρκή και πρωτοπόρα υπαίθρια έκθεση έργων τέχνης, με αποτέλεσμα την προσέλκυση πολλών επισκεπτών με ότι αυτό συνεπάγεται και για την αγορά της πόλης. Θα οργανωθεί και θα φιλοξενηθεί στην περιοχή του τριγώνου, ειδικό ποιοτικό παζάρι τύπο “portobello/Λονδίνο”.