Μενού Κλείσιμο

3. Ανάπλαση του Πάρκου του Σκοπευτηρίου

Το Πάρκο Σκοπευτηρίου είναι προς το παρόν παρατημένο στο έλεος επιτήδειων που το χρησιμοποιούν άνομα για παντός είδους δραστηριότητες. Η θεσμική του προστασία θα το μετατρέψει σε πολυχώρο παναθηναϊκής εμβέλειας

Το πάρκο του Σκοπευτηρίου θα ενταχθεί στην καθημερινότητα των πολιτών. Θα αποτελέσει τον κατ’ εξοχήν χώρο για τον περίπατο του κάθε Καισαριανιώτη.

Η σημερινή υποβάθμιση και η ελλιπής συντήρηση θα αποτελέσουν μακρινό παρελθόν.

Θα προχωρήσουμε άμεσα στην ολοκλήρωση της μελέτης ανάδειξης και αξιοποίησης του ιστορικού χώρου του πάρκου του Σκοπευτηρίου και στη συνέχεια θα δημιουργήσουμε το ωραιότερο πάρκο της Αθήνας, αντάξιο των καλυτέρων Οικογενειακών Πάρκων που έχουν ήδη κατασκευαστεί στην πρωτεύουσα και αλλού.

Το Πάρκο του Σκοπευτηρίου θα μετεξελιχθεί σε μια όαση αναψυχής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, ενηλίκων, αλλά και των τετράποδων φίλων μας. Θα αναβαθμιστεί ο μοναδικής ομορφιάς θερινός μας κινηματογράφος “ΑΙΟΛΙΑ” και οι παιδικές χαρές με σύγχρονα πιστοποιημένα όργανα, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά, αλλά και για τα μεγαλύτερα με πίστα skateboard, υπαίθρια παιχνίδια (σκάκι, πινγκ πονγκ, κ.α.), γήπεδα 5Χ5, προδηλατόδρομους, αναβαθμισμένο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, υπαίθρια γυμναστήρια για μεγάλους, χώροι για πικ-νικ και σύγχρονο πάρκο σκύλων. Το όλο πάρκο θα εξυπηρετείται από σύγχρονο εστιατόριο και αναψυκτήριο και θα αποτελεί σημείο συνάντησης και ψυχαγωγίας, πηγή ζωής και κοινωνικότητας όχι μόνο για τους κατοίκους της Καισαριανής, αλλά και για ολόκληρη την Αθήνα.