Μενού Κλείσιμο

1. Νέα Βιοκλιματική Κεντρική Πλατεία της Καισαριανής

Η πλατεία μας μπορεί να γίνει πιο πράσινη, πιο φιλική στους κατοίκους, πιο κοντά στον άνθρωπο.

Όλες οι μέχρι σήμερα δημοτικές αρχές υποσχέθηκαν ότι θα αλλάξουν την κεντρική πλατεία της πόλης. Καμία όμως δεν τόλμησε: είτε γιατί σκεπτόταν το πολιτικό κόστος, είτε γιατί δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν την χρηματοδότηση για ένα τόσο σημαντικό έργο για την πόλη μας. Εμείς έχουμε την τεχνογνωσία, μπορούμε και θα το κάνουμε.

Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η ανάπλαση της κεντρικής Πλατεία της Καισαριανής. Το χάος, η ρυπαρότητα, η αυθαιρεσία η αισθητική απογοήτευση και η σημερινή αναρχία θα εκλείψουν οριστικά. Η πλατεία θα πάρει την μορφή που τις αξίζει. Η ανάπλαση θα γίνει με διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με την συμβουλευτική υποστήριξη του Τ.Ε.Ε. και του Πολυτεχνείου.

Ο εκ νέου σχεδιασμός της πλατείας μαζί με το τμήμα της πλατείας στην πλευρά της εκκλησίας θα γίνει με σύγχρονους βιοκλιματικούς όρους. Θα επιδιωχθεί ένα εκτενές δίκτυο πεζοδρομήσεων γύρω από την πλατεία και μια περιπατητική διαδρομή που θα ενώνει την Πλατεία με το Σκοπευτήριο.

Οι επαγγελματίες θα σέβονται τις αρχές λειτουργίας της πλατείας που θα οριστικοποιηθούν μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες και με τους ίδιους στο πλαίσιο ενός νέου συνεργατικού κανονιστικού πλαισίου για την χρήση της πλατείας που θα εξυπηρετεί τόσο την λειτουργία των καταστημάτων, όσο και τις ανάγκες αναψυχής των κατοίκων. Η πλατεία θα αποτελέσει ένα χώρο αναψυχής, θα έχει πλήρη και σωστό φωτισμό, καθιστικά, smart παγκάκια, χώρος όπου θα συναθροίζονται και θα απολαμβάνουν οι νέοι, μια πλατεία για τους ηλικιωμένους και τις οικογένειες με τα μικρά παιδιά τους. Θα ξαναζωντανέψει η καρδιά της πόλης μας. Τέτοιου είδους έργα χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο από το ΕΣΠΑ, αλλά και από πλήθος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.