Μενού Κλείσιμο

Αγαπητοί Συνδημότες,

Πρόγραμμα ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης “Καισαριανή Τώρα” Χρήστος Βοσκόπουλος – 9+1 ‘Άξονες Προτεραιότητας

Χρήστος Βοσκόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Καισαριανής, επικεφαλής ανεξάρτητης Δημοτικής παράταξης “Καισαριανή Τώρα”

Σε μια εποχή που στην Ευρώπη, αλλά και σε πολλούς Δήμους της χώρας μας γίνονται καινοτόμες και επαναστατικές αλλαγές, η εγκατάλειψη και η παρακμή του Δήμου μας είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.

Η καθημερινότητα των πολιτών γίνεται όλο και πιό δύσκολη. Τα δικαιώματα των πεζών καταπατούνται, η καθαριότητα είναι πλημμελής και η ανακύκλωση ανύπαρκτη. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση δεν έχει αγγίξει καθόλου το Δήμο Καισαριανής. Οι ηλεκτρονικές εφαρμογές για μια σύγχρονη και έξυπνη πόλη είναι ανύπαρκτες επίσης. Η κοινωνία των πολιτών είναι στο περιθώριο. Η συμμετοχή άγνωστη λέξη. Η αυθαιρεσία και μαζί με αυτή και οι πελατειακές σχέσεις ζουν και βασιλεύουν.

Η σημερινή δημοτική αρχή έχει δείξει πλήρη ανικανότητα να διαχειριστεί τις τοπικές υποθέσεις. Με εξαίρεση κάποιες ρουσφετολογικές χρηματοδοτήσεις από την Περιφερειάρχη Αττικής και την Κυβέρνηση, δεν έχει καταφέρει να ενταχθεί σε κανένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Η ανικανότητα της τεκμηριώνεται από τη χαμηλή απορρόφηση των περιφερειακών κονδυλίων δεν ξεπερνά το 6%.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Σταμέλου, χρησιμοποιεί το Δήμο ως κομματικό όχημα για στείρο καταγγελτικό λόγο και αντικυβερνητικές ανακοινώσεις που συνυπογράφονται με τους άλλους 4 Δημάρχους που ελέγχει το Κόμμα του στη χώρα μας.

Ο Δήμος δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης ούτε φορέας αντικυβερνητισμού. Είναι φορέας δημιουργίας, καινοτομίας, και προσφοράς στο Δημότη και τις ανάγκες του.

Άλλα πέντε χρόνια χαμένα.

Η “Καισαριανή Τώρα” σας παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με 22 δεσμεύσεις και αντίστοιχες παρεμβάσεις για την καθημερινότητα που θα αλλάξουν την Καισαριανή στην επόμενη τετραετία.

Έργα μεγάλα οραματικά και αναγκαία που θα αλλάξουν το αυτοδιοικητικό αποτύπωμα της πόλης.

Οι προτάσεις αυτές είναι απόσταγμα τεχνονοκρατικής δουλειάς και εμπειρίας από άλλους δήμους της χώρας και της Ευρώπης. Είναι κοστολογημένες και έχουν αξιοποιηθεί όλες οι πιθανές πηγές χρηματοδότησης, αλλά και ο ιδιωτικός τομέας με τον οποίο δεν έχουμε καμία ιδεοληψία και αντιπαλότητα.

Όλα μπορούν να γίνουν και θα γίνουν με τη δύναμη των ανθρώπων μας και τη δική σας. Το μόνο που ζητάμε είναι την εμπιστοσύνη σας. Ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή ώστε να μην γίνουμε όμηροι ευκαιριακών υποψηφιοτήτων που εμφανίστηκαν 3 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές με σκοπό να εξασφαλίσουν μια θέση διαπραγματευτή για ίδιον όφελος.

Να μην επιστρέψει ο Δήμος Καισαριανής στις δυνάμεις της μιζέριας, της στείρας διαμαρτυρίας, της ιδεοληψίας, της οπισθοδρόμησης και των κομματικών σκοπιμοτήτων. Το μέλλον ανοίγεται μπροστά μας ελπιδοφόρο.

Δώστε μας ισχυρή εντολή να υλοποιήσουμε το έργο που σας υποσχόμαστε

Χρήστος Βοσκόπουλος

9+1 Άξονες προτεραιότητας

Βασική αρχή μας, η αρμονική και πάντα σε εξέλιξη σχέση του πολίτη με το περιβάλλον του:  το φυσικό και το δομημένο περιβάλλον, την κοινωνία, την οικονομία, αλλά και το σύγχρονο ψηφιακό οικοσύστημα.

Μας ενδιαφέρουν τόσο τα καθημερινά προβλήματα της πόλης, όπως το κυκλοφοριακό, τα πεζοδρόμια, η στάθμευση, η καθαριότητα και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών, όσο και οι άυλες υποδομές που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωή μας στους τομείς της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, σημαντικά πεδία δράσης της τοπικής αυτοδιοίκησης τα οποία έχουν διαχρονικά παραμεληθεί από τις δημοτικές αρχές στην πόλη μας.

Εμείς δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα και δεν αντιπολιτευόμαστε οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Δεν χρησιμοποιούμε τον Δήμο, όπως η Δημοτική Αρχή του κ. Σταμέλου, ως κομματικό προπύργιο για στείρο καταγγελτικό λόγο και αντικυβερνητικές ανακοινώσεις που συνυπογράφονται με τους άλλους 4 Δημάρχους που ελέγχει το Κόμμα του στη χώρα μας.

Εμάς μας ενδιαφέρει μόνο η αναβάθμιση της Καισαριανής και η ανάδειξή της σ’ ένα σύγχρονο προάστιο αντάξιο του ιστορικού και κοινωνικού εκτοπίσματος που διαθέτει.

Θέτουμε στην κρίση σας τις 9 +1 προτάσεις προοπτικής και ανάπτυξης, που διαμορφώνουν τον βασικό άξονα της αυτοδιοικητικής μας πολιτικής.

Οι προτάσεις αυτές δεν αποτελούν λόγια κενά σημασίας, αλλά μέρος ενός προγράμματος το οποίο έχει μελετηθεί λαμβάνοντας υπόψη καλές πρακτικές και παραδείγματα από άλλους δήμους· πρακτικές που εφαρμόστηκαν στα χρόνια της κρίσης από δημάρχους που επεδίωξαν την παραγωγή αποτελεσματικού έργου.

Αν θα εφαρμοστούν και στη δική μας πόλη, είναι καθαρά δική σας επιλογή. Εμείς σας καλούμε να μας εμπιστευθείτε!

  1. Διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα ως ευκαιρία οικονομικής ανάπτυξης
  2. Εργαζόμαστε για μια πόλη της αλληλεγγύης και των ίσων ευκαιριών
  3. Σχεδιάζουμε δράσεις και πολιτικές που προάγουν την βιώσιμη αστική κινητικότητα
  4. Κινούμαστε δραστικά για την αποτροπή της διαμπερούς κυκλοφορίας
  5. Οργανώνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου – από την συμβατική στην ευφυή πόλη (SmartCity)
  6. Σχεδιάζουμε την νέα πολιτιστική ταυτότητα (brand name) του Δήμου Καισαριανής
  7. Δημιουργούμε ένα δίκτυο πολιτιστικών / περιβαλλοντικών περιηγήσεων
  8. Το Μουσείο της Πόλης της Καισαριανής
  9. Δημιουργούμε ένα ενεργό κοινωνικό δίκτυο – Ο εθελοντισμός γίνεται η κινητήριος δύναμη της τοπικής κοινωνίας

9+1 Οργανωτική Αναβάθμιση του Εσωτερικού Περιβάλλοντος του Δήμου