Μενού Κλείσιμο

Έκθεση Μικρασιατικών Κειμηλίων με θέμα: “Από τη Μικρασία έως την Καισαριανή…με μια βαλίτσα θύμησες”.

Στις 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καισαριανής, η Έκθεση Μικρασιατικών Κειμηλίων και Φωτογραφικού Υλικού “Από τη Μικρασία έως την Καισαριανή…με μια βαλίτσα θύμησες”.

Η Έκθεση διοργανώθηκε από τον μη Κερδοσκοπικό Σύλλογο «ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΥΜΗΛΗ», σε συνεργασία με τον Δήμο Καισαριανής και υπό την αιγίδα του Τμήματος Πειραιά του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της Ουνέσκο (Peiraias Section of CIDUNESCO) και του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού Καισαριανής (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Καισαριανής), εντός του Δημοτικού Καταστήματος του Δήμου Καισαριανής.

Η εκδήλωση αποτελεί το πρώτο πολιτιστικό γεγονός σε μια σειρά επετειακών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν με επίκεντρο την Καισαριανή, για τη συμπλήρωση των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, το 2022.

Το «ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΥΜΗΛΗ» και ο Δήμος Καισαριανής αποτίνουν ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους τους προγόνους μας που ξεριζώθηκαν βίαια από τον τόπο τους. Μέσα στα υπάρχοντά τους, μετέφεραν τον πολιτισμό εκείνο που μπόλιασε και διαμόρφωσε καθοριστικά την πολιτιστική κληρονομιά αυτού του τόπου.

Η Έκθεση συνθέτει αφηγηματικά κομμάτια συλλογικής μνήμης, παρουσιάζοντας σπάνια κειμήλια και φωτογραφίες, για την ζωή στη Σμύρνη και την ευρύτερη περιοχή της Μικράς Ασίας, από την περίοδο προ της Μικρασιατικής Καταστροφής μέχρι και την περίοδο της εγκατάστασης των Μικρασιατών Προσφύγων στην Καισαριανή, την πόλη που αγκάλιασε τους παππούδες μας, μεγάλωσε μαζί τους, τους θυμάται και τους τιμά.

Την εκδήλωση μπορείτε να δείτε σε αυτό το Link:

*Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατά του Covid-19.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.