Μενού Κλείσιμο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ

Ανακοίνωση του Δημάρχου Καισαριανής, Χρήστου Βοσκόπουλου σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά του Κοροναϊού

Ο Δήμαρχος Καισαριανής ανακοινώνει ότι:

Ο Δήμος Καισαριανής λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, (Ε.Ο.Δ.Υ.)  έναντι του κορονοϊού (covid-19) από την πρώτη στιγμή προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Αρχικά με προληπτικές απολυμάνσεις σε σχολικά συγκροτήματα. και παιδικούς σταθμούς και στη συνέχεια με ενημέρωση των δημοτών για τα βασικά μέτρα πρόληψης και προστασίας. Επίσης συνέστησε αυτοπεριορισμό όλων όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των νέων έκτακτων μέτρων πρόληψης του Υπουργείου Υγείας για την προστασία της δημόσιας υγείας, αναστέλλεται η λειτουργία των ΚΑΠΗ του Δήμου μας για τέσσερις εβδομάδες, με επαναξιολόγηση του μέτρου πριν την λήξη του.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας γίνεται επίσης αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας τις επόμενες 14 ημέρες. Σε αυτά περιλαμβάνονται σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, ΙΕΚ, πανεπιστήμια.

Στο πλαίσιο αυτό ακυρώνονται και όλες οι προγραμματισμένες αθλητικές εκδηλώσεις, μαθητικά τουρνουά, καθώς και τα μαθήματα που διεξάγονται στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, το γυμναστήριο Καισάριον & το Κέντρο ΑΜΕΑ, όπως επίσης αναστέλλεται η λειτουργία και των λοιπών αθλητικών χώρων του Δήμου.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίς το πρωί της 10ης Μαρτίου, σε κοινή αίτηση των δημάρχων Αγίου Δημήτριου, Καισαριανής, Ταύρου – Μοσχάτου, Βριλησσίων, Ηρακλείου Αττικής και Ηλιούπολης, προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ζητήθηκε η ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ για δύο τουλάχιστον εβδομάδες σε όλα τα σχολεία της χώρας, ώστε να εμποδιστούν οι δυσάρεστες εξελίξεις, που παρατηρούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Προληπτικά και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ. (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), έναντι του κορονοϊού ο Δήμος εκτελεί σταδιακά ενέργειες ειδικού καθαρισμού και προληπτικών απολυμάνσεων στους ακόλουθους χώρους:

  • Σχολικά Συγκροτήματα
  • Παιδικούς Σταθμούς
  • ΚΕΠ
  • Κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις
  • Πολιτιστικό Κέντρο

Επίσης οι διαδικασίες απολύμανσης επεκτείνονται και θα επαναλαμβάνονται σε χώρους ευθύνης του Δήμου Καισαριανής.

Οι πολίτες της Καισαριανής να είναι βέβαιοι ότι τηρούνται οι επιβαλλόμενες οδηγίες υγιεινής και πως αυτές οι διαδικασίες θα επαναλαμβάνονται και θα επικαιροποιούνται σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

Πέραν των ανωτέρω θέλουμε να επισημάνουμε ότι η πρόληψη αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα άμυνας έναντι κάθε ιού καθώς και η συνεχής τήρηση των βασικών κανόνες υγιεινής, που έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Δήμου μας.

Τελειώνοντας θέλω να απευθύνω θερμή προσωπική παράκληση προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες: (ηλικιωμένοι, ανοσοκατασταλμένοι και γενικά ασθενείς με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό), προσπαθήστε να προφυλάξετε τον εαυτό σας και τους οικείους σας αποφεύγοντας άσκοπες μετακινήσεις και επαφές που μπορεί να σας εκθέσουν σε κίνδυνο.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής

Χρήστος Βοσκόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.