Μενού Κλείσιμο

“ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ”, ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΩΣ ΕΣΩΣΕ ΖΩΕΣ!

«Πρόσκληση στην Πρόληψη», μια πρωτοβουλία που σήμερα ίσως έσωσε ζωές!

Τη σημασία της πρόληψης ανέδειξε η σημερινή πρωτοβουλία των μελών της παράταξής μας, Καισαριανή Τώρα, κων Αθανασίας και Μαρίας Πανδή, που πραγματοποιήθηκε από τις 10:00 έως τις 14:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής, με την υποστήριξη του Δημάρχου, Χρήστου Βοσκόπουλου.

155 άτομα προσήλθαν για προληπτικές εξετάσεις, οι οποίες περιλάμβαναν τα εξής:

Καρδιογράφημα

Υπέρηχο Θυρεοειδούς και παραθυρεοειδων αδένων

Μετρήσεις:  Αιματολογικές, Σακχάρου, Χοληστερίνης, Τριγλυκεριδίων, Αρτηριακής πιέσεως και Οξυγόνου.

Παρόντες για να εκτιμήσουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν ένας καρδιολόγος κι ένας Χειρουργός Ενδοκρινών Αδένων.  

Και τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά και ενδεικτικά!

35 άτομα διεγνώσθησαν με πρόβλημα θυρεοειδούς, που δεν γνώριζαν ότι είχαν και έλαβαν τη σχετική καθοδήγηση από τον γιατρό για άμεσες αιματολογικές εξετάσεις!

3 άτομα στάλθηκαν επειγόντως σε νοσοκομείο από το Δημαρχείο με καρδιακό πρόβλημα!

Υπάρχουν συμπολίτες μας που, είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω οικονομικής δυσχέρειας, αδυνατούν να κάνουν τακτικά προληπτικές εξετάσεις. Η πρόληψη όμως είναι η μισή θεραπεία!

Η παράταξή μας έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει έργα που θα εξασφαλίσουν στους συνδημότες μας πρωτοβάθμια περίθαλψη. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να κάνουμε σχετικές ανακοινώσεις.

Προς το παρόν ένα μεγάλο μπράβο κι ένα τεράστιο ευχαριστώ στις κυρίες Αθανασία και Μαρία Πανδή! Η σημερινή τους πρωτοβουλία έσωσε ζωές!

Η δράση με τίτλο «Πρόσκληση στην Πρόληψη» ήταν μια ευγενική χορηγία του Ιάσιου Θεραπευτηρίου – Γενική Κλινική Καλλιθέας και της ιδιοκτήτριάς του, Θεοτόκης Ντολαπτσή και προσφορά των κων Αθανασίας και Μαρίας Πανδή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.