Μενού Κλείσιμο

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΕ -ΟΤΑ

Έκτακτη Ενημέρωση για την καθαριότητα στην πόλη λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Με αφορμή την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΟΕ – ΟΤΑ σε σχέση με τη διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που θα ψηφιστεί την Πέμπτη, 21/10/2019 (άρθρο 179) στη Βουλή, η οποία δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των δήμων,

η Δημοτική Αρχή της Καισαριανής θα ήθελε καταρχάς να δηλώσει υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών αυτών, καθώς τις θεωρεί κοινωνικά αγαθά.

Η κλιμάκωση ωστόσο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ – ΟΤΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας θα διαταράξει τη διαδικασία αποκομιδής απορριμμάτων.

Θα παρακαλούσαμε θερμά όλους τους Δημότες να αποφύγουν να κατεβάσουν τα απορρίμματά τους στους δρόμους, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος των εκτεθειμένων σκουπιδιών κατά το μέγιστο δυνατό.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση,

Εκ μέρους του Δήμου Καισαριανής,

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Αθλητισμού

Γιάννης Τσιροζίδης

Αναλυτικά το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων:

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στους δήμους, με αποτέλεσμα τα γκαράζ των δήμων να παραμείνουν κλειστά.

Τρίτη και Τετάρτη, 22 – 23 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, ενώ με αποφάσεις των Δ.Σ. των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας μπορεί η απεργία να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του δήμου.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στις 10.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις 11.00 το πρωί πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Βασικά αιτήματα των εργαζομένων είναι η άμεση απόσυρση συνολικά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, οι προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, καθώς και η μονιμοποίηση των εργαζομένων που εργάζονται για πολλά χρόνια στους Δήμους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.