Μενού Κλείσιμο

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί

Μετά το ολοκλήρωση των εκλογών του Ιουνίου και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ενημέρωσης της νέας Δημοτικής Αρχής από την απερχόμενη, ο εκλεγμένος Δήμαρχος κ. Βοσκόπουλος ζήτησε με πρωτοκολλημένο έγγραφο να ενημερωθεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί της πόλης μας.

Η ενημέρωση έγινε στα μέσα Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου “Λεωνίδας Μανωλίδης”.

Τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν μας έφεραν προ των πυλών ενός μεγάλου προβλήματος, πολλά βρέφη έμεναν εκτός των Βρεφικών Σταθμών. Μετά από ερώτηση προς την απερχόμενη δημοτική αρχή, μας πληροφόρησαν πως θα ξεκινούσαν διαδικασία ανεύρεσης ανάλογου χώρου για τη στέγαση όσων βρεφών έμεναν εκτός.

Στα τέλη Αυγούστου όμως, ήρθαμε αντιμέτωποι ξανά με το ζήτημα, καθώς ο χώρος που υποτίθεται πως είχε διερευνηθεί από την απερχόμενη δημοτική αρχή στην πραγματικότητα δεν είχε ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τη συγκεκριμένη ανάγκη. 

     Η νέα δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, αναζητούμε τον κατάλληλο χώρο που θα πληροί όλες τις απαραίτητες, με βάση τον νόμο, προϋποθέσεις. Αρχικά εξετάσαμε την περίπτωση μετεγκατάστασης και μεταστέγασης άλλων δομών, διερευνώντας έτσι την πιθανότητα να βρεθεί μια λύση αξιοποιώντας τις υπάρχουσες υποδομές του Δήμου. Η προσπάθεια αυτή, σε συνεργασία και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ήταν άκαρπη αφού ο Δήμος Καισαριανής δεν έχει στην κυριότητά του κάποιο ελεύθερο χώρο που θα μπορούσε με τις κατάλληλες προϋποθέσεις να φιλοξενήσει τα βρέφη.

Στη διάρκεια, αυτής της διερεύνησης εξετάσαμε το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης του Κέντρου Συμβουλευτικής Α.Μ.Ε.Α και την συνεπαγόμενη μεταφορά του, φυσικά και πάλι σύμφωνα με όλα τα κριτήρια του νόμου, ώστε να μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα που κρατάει όμηρους τόσους γονείς και τα παιδιά τους, χωρίς να διαταράξουμε την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Α.Μ.Ε.Α. Παρόλα αυτά, ούτε αυτή η ενδεχόμενη λύση εξυπηρετεί, άρα δεν τίθεται τέτοιο θέμα πλέον.

Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε ακίνητο προς ενοικίαση γιατί για εμάς είναι ζήτημα προτεραιότητας να τακτοποιηθούν όλες οι οικογένειες και τα παιδιά που βρίσκονται σε λίστες αναμονής. Κάνουμε καθημερινά ότι περνάει από το χέρι μας, για αυτό άλλωστε από την αρχή της θητείας μας ενημερώνουμε τους γονείς και την πόλη μας.

Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.