Μενού Κλείσιμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ – 40 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ”

Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, με τίτλο «Μπλόκο της Κοκκινιάς – 40 μέρες μετά»

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δημάρχου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη, να παραυρεθεί στις εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και να συμμετάσχει στη συζήτηση που διοργανώθηκε για το μέλλον και τις προοπτικές δράσης του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών περιόδου 1940-1944: «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ», την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής τοποθετήθηκε με μια σύντομη ομιλία του, χαιρετώντας την πρόταση η Καισαριανή να γίνει μέλος του Δικτύου, καθώς μέχρι σήμερα δεν είναι.

Αναφέρθηκε στην προγραμματική του θέση να ιδρύσει στην Καισαριανή, με έδρα το Σκοπευτήριο, ένα Πανευρωπαϊκό κέντρο Αντιφασιστικού Αγώνα, το οποίο θα φιλοξενεί εκδηλώσεις, συνέδρια, συναυλίες κ.α. με συμμετοχή πόλεων από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να διατηρηθεί η ιστορική μνήμη αλλά και να παραχθεί επιστημονικό & ιστορικό έργο που θα συνεισφέρει στον παγκόσμιο διάλογο για το φαινόμενο του φασισμού.

Η πρόταση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους υπόλοιπους Δημάρχους.

Η Καισαριανή δύναται και οφείλει να πρωταγωνιστεί σε δράσεις που αφορούν σημαντικές ιστορικές περιόδους του 20ου αιώνα, καθώς από τη γένεσή της καταγράφονται στην πόλη όλα τα σημαντικά γεγονότα του αιώνα που πέρασε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.