Μενού Κλείσιμο

ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΩΣ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ; ΘΑ ΓΙΝΟΣΑΣΤΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ;

Θεωρείτε τον εθελοντισμό ως μια σωστή επιλογή προς την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών; Θα γινόσασταν εθελοντές στο Δήμο;

Στους 9+1 άξονες προτεραιότητας που καταθέσαμε προεκλογικά στο πρόγραμμά μας ήταν και η δημιουργία ενός ενεργού κοινωνικού δικτύου, έτσι ώστε να γίνει ο εθελοντισμός η κινητήριος δύναμη της τοπικής κοινωνίας, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και ατζέντες.

Επιλέξαμε αυτό το θέμα για την 3η μίνι δημοσκόπηση στο FB για να δούμε τι πιστεύει ο κόσμος της Καισαριανής, πως νιώθει για τον εθελοντισμό και αν συμφωνεί με την προγραμματική μας θέση.

Από τις 119 ψήφους, το 86% απάντησε θετικά, ενώ μόλις το 14% αρνητικά.

Για άλλη μια φορά, τα σχόλια ήταν πολλά και ενδιαφέροντα. Άλλωστε βασικός στόχος αυτών των δημοσκοπήσεων είναι η πυροδότηση μιας δημόσιας συζήτησης για κάθε θέμα, όπου θα ακουστούν όλες οι απόψεις, θα ανταλλάξουμε ιδέες και θέσεις και θα καταλήξουμε σε παραγωγικά συμπεράσματα για την πόλη και τους κατοίκους της, δηλαδή όλους εμάς!

Με μεγάλη χαρά διαβάσαμε τοποθετήσεις ανθρώπων που αντιλαμβάνονται τον εθελοντισμό ως την προσωπική συμμετοχή του κάθε ενός από εμάς στα κοινά, την επιθυμία για προσφορά στο συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο και την αναγνώριση των ευεργετικών επιδράσεων του εθελοντισμού στον ίδιο τον εθελοντή.

Κάποιοι, ορθώς, μας παροτρύνουν να προχωρήσουμε σε πράξεις και έργο, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής.

Κάποιοι ανησύχησαν πως το Μητρώο Εθελοντών είναι μια προσπάθεια αναζήτησης δωρεάν εργασίας προς το Δήμο. Ένας από τους λόγους που ανοίξαμε αυτή τη δημόσια συζήτηση και που σκοπεύουμε να κρατήσουμε ανοιχτή είναι ακριβώς η ενημέρωση για το τι σημαίνει πραγματικά εθελοντισμός και ποιος είναι ο επιτελικός του ρόλος στην κοινωνία.

Το Μητρώο Εθελοντών δεν έχει σκοπό να προσφέρει εργατικό δυναμικό στις υπηρεσίες του Δήμου. Σκοπός μας είναι να εξασφαλίσουμε για τον κόσμο της Καισαριανής μια οργανωμένη και συστηματοποιημένη ‘στέγη’ εθελοντικής προσφοράς. Μια δομή που θα δύναται να στηρίξει τις υπάρχουσες εθελοντικές ομάδες της πόλης και να ενθαρρύνει τη δημιουργία νέων.

Στόχος μας είναι η ενίσχυση της Κοινωνίας των Πολιτών στην πόλη μας. Η ενεργοποίηση δυνάμεων και η ένωσή τους για το καλό όλων μας.

3 σχόλια

  1. ΣΙΒΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΘΕΣΑΤΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΟΥ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ… ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ… ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΕ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΕΘΡΕΨΕ… ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.