Μενού Κλείσιμο

ΠΟΙΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ;

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της πόλης μας;

Σήμερα ολοκληρώθηκε η 2η μίνι-δημοσκόπησή μας, με το ερώτημα «Ποιο πιστεύετε ότι είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της πόλης μας;», με 129 ψήφους.

Οι δύο πιθανές απαντήσεις ήταν:

  1. Η ιστορία και ο πολιτισμός (41%)
  2. Οι χώροι πρασίνου (59%)

Η ανάρτηση πυροδότησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από τους δύο τομείς, πώς συνδέονται και αλληλοεπηρεάζονται, αλλά και αναφορικά με άλλους τομείς που προσδίδουν αξία στην πόλη μας και αξίζουν καλύτερης προβολής και αξιοποίησης.

Η πλειονότητα των σχολίων που γράφτηκαν από Δημότες και φίλους της παράταξης αναγνωρίζουν άμεση διασύνδεση των δύο χαρακτηριστικών της πόλης μας. Αρκετοί συνδημότες μας επισημάνουν τη σημασία και μοναδικότητα της γεωγραφικής θέσης της πόλης, αρκετοί υπενθυμίζουν την ποικιλία ιστορικών μνημείων και την ανάγκη ανάδειξης του συνόλου τους κι όχι την μονομερή προβολή συγκεκριμένων χρονικών περιόδων, ενώ άλλοι τονίζουν τη σπάνια αναλογία μεταξύ πρασίνου / αστικού ιστού της Καισαριανής που είναι περίπου 80%-20%!

 Η πορεία της ψηφοφορίας εξέπληξε κάποιους, καθώς η απάντηση «Ιστορία & Πολιτισμός» να θεωρήθηκε ως η λογικά επικρατέστερη. Η μικρή αυτή ‘ανατροπή’ μπορεί να αποτελέσει έναν παραγωγικό κύκλο δημόσιας διαβούλευσης που θα μας φέρει όλους πιο κοντά τον έναν στον άλλον, στις διαφορετικές αλλά και κοινές μας ανάγκες, σε νέους σχεδιασμούς για την αξιοποίηση της φυσικής ομορφιάς και του ιστορικού πλούτου της πόλης.

1 σχόλιο

  1. Γιώργος

    Η ανεπάρκεια των εκάστοτε δημαρχοντων να κατανοήσουν τη σημαντική αυτή διαδικασία που θα είχε πολλαπλά οφέλη στους δημότες και στο δήμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.