Μενού Κλείσιμο

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ?

Η παράταξή μας πορεύεται, από την δημιουργία της μέχρι σήμερα, με βάση τις αρχές της ανοιχτής διαβούλευσης και της συμμετοχικής δημοκρατίας. Μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο και το ίδιο όραμα: Να αναγεννήσουμε την πόλη.

Στις 24 Ιουνίου ξεκινήσαμε μια σειρά μίνι-δημοσκοπήσεων, προκειμένου να ανοίξουμε διάλογο με τους κατοίκους για την επόμενη μέρα της πόλης μας.

Το ερώτημα της πρώτης δημοσκόπησης ήταν:

Ποιος είναι ο λόγος που στην Καισαριανή δεν υπάρχει συνεπής και συνεχής ανακύκλωση?

Οι 2 πιθανές απαντήσεις:

Η ελλιπής πληροφόρηση

Η απουσία υποδομών

Στους 202 συμμετέχοντες, το 73% επέλεξε την απουσία υποδομών, ενώ το 27% την ελλιπή πληροφόρηση.

25 στα 33 σχόλια επισημαίνουν ότι και οι 2 παράγοντες συνεισφέρουν στο αρνητικό φαινόμενο, ενώ αρκετοί κάτοικοι αναφέρθηκαν και σε άλλους, όπως η αδιαφορία του κόσμου, καθώς και η δυσπιστία στους μηχανισμούς και την αποτελεσματικότητά τους.

Αρκετοί κάτοικοι πρότειναν συγκεκριμένες λύσεις, όπως ανακύκλωση ανά υλικό, ένταξη της ανακύκλωσης στα σχολεία με στόχο την έγκαιρη εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των παιδιών σε ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων, τακτική και συστηματική ενημέρωση όλων των κατοίκων και επαγγελματιών της πόλης, τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης σε όλες τις γειτονιές, εφαρμογή πρακτικών όπως η κομποστοποίηση καθώς και η υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων.

2 σχόλια

 1. Ομάδα δράσης για την Καισαριανή

  Υπάρχουν φορείς όπως η Ομάδα Δράσης για την Καισαριανή που προσπαθούν να περάσουν το μύνημα της ανακύκλωσης στους συμπολίτες μας , όμως η προσπάθεια αυτή σίγουρα υστερεί κατά πολύ μιάς αντίστοιχης εκστρατείας ,οργανωμένης και στοχευμένα κατευθυνόμενης ,μέσα από τον Δήμο της πόλης.
  Η ομάδα μας είναι στην διάθεση του Δήμου και του εκάστοτε δημάρχου για να συνεισφέρει σε μια πλήρως οργανωμένη δράση υπέρ της ανακύκλωσης από τις υπηρεσίες του Δήμου.
  Στην διάθεση σας.

 2. Γεώργιος Λυγκουρης

  Η ανακύκλωση είναι ένα στοιχείο που λείπει στην παιδιά και την συνήθεια των Ελλήνων .Δεν μπορούν να συναγωνιστούν τους κατοίκους των βορείων χωρών
  Η έλλειψη αυτής της παιδείας και μη συμμόρφωση στους κανόνες της ανακύκλωσης οι Δημοι δεν έδειξαν την προθυμία να εντάξουν αυτή στα προγράμματα τους .Τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι και τρέχουν .Θέλει μεγάλη συστράτευση : Παιδεια ,ενημέρωση ,δημοιυργεια θεσμών κλπ.
  Αλλά το θέμα σκουπιδια τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει οξύτητες και έριξε και κυβερνήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.